úterý 24. března 2009

Bleskosvodem...

Už to zase začíná na blogu váznout... To znamená, že se mám dobře a nenacházím čas na to, abych plodil vtipné a vybroušené příspěvky. Ale abych to zase úplně nezazdil, vezmu cvalem dva poslední týdny (nebo tři?). No, mezi devátým a třináctým březnem jsme spustili La Semaine de l'Europe (tedy evropský týden). Za tímto propagandistickým názvem se však skrývala celkem podařená taškařice plná dobrých mezinárodních snídaní, basketbalových mačů v kolečkových křeslech, večerů s hubdou a poezií, interkulturních her a krátkometrážních filmů. Na ty jsem zvlášť hrdej, páč jsem ke všem těm filmům dělal titulky. Obohacení polského filmu o francouzské titulky bych nejlépe vystihl jednou z Plíhalových básniček:
Po ulici kráčí Zdenek
a je celý od písmenek.
Vpředu, vzadu, prostě hrůza,
posrala ho v letu múza.

No, musím říct, že mé subtitle skills (dále jen SS) během několika dnů vyhopsaly ze zanedbatelného průměru do nejvyšších pozic. Takže pokud budete někdy potřebovat něco otitulkovat, víte kam se obrátit.

No a po divokém pracovním týdnu jsem se vydal na týden zasloužených prázdnin... CELÝ TÝDEN!
No, strukčně...
Do Redonu dorazila Míša, tož jsme putovali společně.
Byli jsme na ostrově (pro googlechtivé kamarády přidávám jméno: Ile d'Ouessant googlemaps rozpozná dobře) a vypadalo to tam asi takhle:

A co, já to sem rovnou hodím všecko, ať se práší za kočárem....



Dali jsme si třínoční bivak, vyzkoušeli si naostro následky francouzské stávky, spali pod stromem uprostřed města (to jsou ty následky), viděli největší francouzský keltský šutr, seškrabovali námrazu z věcí a taky se koupali v oceánu (no, moc jsme tomu nedali, asi po pěti tempech na každou stranu). Jo a taky jsem viděl svého prvního delfína! A o tom vám povyprávím až někdy naživo :-)
Z hektických dní zdraví (prozatím neúspěšně) o odpočinek se snažící Kolík.

1 komentář:

Honza Jeseter řekl(a)...

hele potřeboval bych otitulkovat Nudu v Brně do Holandštiny...kdy máš čas? :)

jinak výlet závidim, obrázky vypadaj neuvěřitelně. takže ti je ani nevěřim.

Měj se a ahoj
J.